В її житті була пристрасть...

Обложка: 
Body: 

Автор: Н.І.Андрійчук

Жанр книги: Історично-психологічна повість

Рік видання: 2014

Видавництво: Вінниця: Видавництво Діло

Кількість сторінок: 120

Мова:Українська

Палітурка: М'яка

Цитати: 

Книга «В її житті була пристрасть…» про життя, пригоди, характер і його психологічну мотивацію грецької красуні Софії Глявані, що починала свій життєвий шлях на самому дні соціального болота, в будинку розпусти, а потім, завдяки своєму таланту, стала найбагатшою жінкою світу – графинею Потоцькою.

 

Рідко хто з жінок має неординарну долю. На жіночу спо­конвіку випадає більша частина нещасть. Вона другорядна, завжди – або у тіні чоловіка, або в турботах про потомство.

Жінки, мов ті квочки: з крильми, які Господь їм дарував од­нозначно не для злету, а для прикриття від бур і негараздів своїх пташенят. Отож, і змушені мати лише приземлені бажання і на­віть не мріяти про щось інше.

У кожного своя доля. Кому що судилося, того конем не об’ї­деш. Кажуть: людина має дві дороги для особистого вибору. Од­нак не знає, яку обрати.

Кожну хвилину свого життя людина живе і навіки для неї вмирає. Адже вона – незворотня, остання… Чи щасливий той, хто проживає кожну хвилину свого життя на всі сто відсотків?! Щасливий тієї миті, тієї хвилини. А що буде завтра – його не цікавить. Життя – це роз’єднані десятиліттями щасливі мит­тєвості. У гонитві за примарним привидом удачі дехто у вирій емоцій поринав з головою, особливо не розмірковуючи над тим: чи завдає комусь болю, чи втрачає щось і когось, забувши про сором, обов’язки, знехтувавши усталену в’їдливо-моралізатор­ську суспільну думку, проігнорувавши увесь світ з його стату­том та статусом, алюром женучись лише за миттю насолоди.

В усі часи і століття існувало мало неординарних жінок, які в долі чоловіків були тією останньою крапкою в почут­тях, після якої будь-яка інша жінка просто не існувала і тому не мала шансів на здобуття належного місця в його серці. Жінки, яких так кохали, одразу підпадають під статус особли­вих…

Події, до яких апелює автор, відносяться до середини XVIII століття.

 

Книга знаходиться за посиланням: https://drive.google.com/file/d/0B7tN0End8-k1aUxyMlpnQTVsZk0/view?usp=sh...